Bouw

Architecten Rotterdam

Wat is een architect?

Een architect tekent en ontwerpt gebouwen. Hij zorgt ook voor de supervisie op de bouw en afwerking. Hij zorgt dat zijn plannen correct worden uitgevoerd.

Wat doet de architect?

Hij krijgt een opdracht van een projectontwikkelaar of een individu om een gebouw te ontwerpen. Hij tekent het gebouw en maakt er soms een maquette van. Bij akkoord van de tekening maakt hij een bestek op voor een openbare aanbesteding. In het bestek staat alles vermeld van naaldje tot draadje. Dat wil zeggen dat zelfs het materiaal dat men moet gebruiken tot de kleur in dit bestek vermeld staan. Meestal gaat de gunning naar diegene met de laagste offerte. De architect overloopt met de aannemer die de gunning heeft gehad, het gehele project. De aannemer start de bouwwerken en de architect houdt nauwlettend de vorderingen bij.

Architecten Rotterdam

Skills van de architect:

– Een architect weet alles wat wel en niet mag op gebied van bouwen. Hij is perfect op de hoogte van alle regelgeving en reglementering inzake bouwen.

– Hij heeft inzicht nodig over het project algemeen. Hij heeft ook een controlerende en opvolgende functie.

– Hij kan ontzettend goed technisch tekenen en kan overweg met de laatste nieuwe technische programma’s die er zijn op pc.

Verloning en werkgebied:

De verloning van de architect gebeurt op basis van de geleverde prestaties. Meestal aan de hand van een percentage van het bedrag dat het geheel van zowel bouw als oplevering omvat. Hij ontvangt zijn loon nadat de oplevering van het gebouw gebeurd. Een architect kan zelfstandig zijn of afhangen van een architectenbureau. Ook kan er een architect aan het werk zijn aangesteld door de gemeente of provincie of een projectontwikkelaar.

Niet iedereen kan architect zijn

Architect is namelijk een beschermd beroep en enkel diegenen die ingeschreven zijn in het architectenregister mogen de naam architect dragen. Ook zijn diegenen die in het architectenregister staan ook aangesloten bij de branchevereniging Nederlandse Architecten vergelijkbaar met een keurmerk.

Architecten Rotterdam om plannen te tekenen

Zoek je capabele architecten Rotterdam die in bezit zijn van het keurmerk en die voortreffelijk werk uitvoeren, je hebt ze hier gevonden. Deze architecten Rotterdam zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie branchevereniging Nederlandse Architecten wat wil zeggen dat ze in het bezit zijn van een keurmerk.

 

Meer informatie kunt u vinden bij WOON v.o.f.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *