Geen categorie

Bruiloftsvideo of bedrijfsfilm, bewegend beeld biedt meer

Bruiloften zijn bijzondere gebeurtenissen in een mensenleven. Lang was het fotoalbum een manier om de herinneringen aan je bruiloft levend te houden. Nu biedt een videograaf bruiloft ook de mogelijkheid om bewegend beeld te maken. Dat kan op allerlei verschillende manieren, als een soort aftermovie met muziek eronder of een uitgebreide reportage met het oorspronkelijke geluid. Het is maar net wat je zelf het mooist vindt. Beide is natuurlijk ook mogelijk: een uitgebreide reportage voor jezelf en een korte, snelle video om te delen met iedereen die te gast was of zelfs op social media.

De bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm laten maken is nog niet bij elk bedrijf ingeburgerd. Toch is het een ideale manier om je als bedrijf te laten zien. Of het nu een nieuw product is of een algemene bedrijfsfilm, er zijn legio mogelijkheden om een dergelijke film in te zetten. Al eens aan een televisiespotje gedacht? Of de feestelijke aftrap van een belangrijk moment voor je bedrijf? Bedrijfsfilmers zijn over het algemeen van alle markten thuis en kunnen zowel een film maken volgens een script als een bedrijfsevenement komen filmen zonder van tevoren vastgelegd plan. Om een mooie bedrijfsfilm te maken moet de filmer niet alleen mooie beelden kunnen schieten. Net zo belangrijk is het monteren na afloop. Sommige filmers doen dat zelf, bij grotere bedrijven is er een speciale editor die daarmee aan de gang gaat.

Tips voor het laten maken van een bedrijfsvideo

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij een bedrijfsvideo laten maken. Zorg ervoor dat je een uitgebreid kennismakingsgesprek inplant. Bespreek de wederzijdse wensen en mogelijkheden. Verdiep je van tevoren in het bedrijf en de mogelijkheden van video en film. Denk na over wat je wilt en waar je de video voor wilt gebruiken. Vraag een duidelijke offerte en kijk eventueel waar je kunt en wilt besparen. Zorg dat je de film in verschillende formaten krijgt. Het Youtube formaat is anders dan het Instagramformaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *